top of page

lör 11 mars

|

Uppsala

Lär dig - Eld & Tält

Kom och tälta med oss och lär dig göra upp en brasa som kan hålla dig varm under både vinternätterna och de svenska sommarkvällarna.

Registrering är stängd
Se andra evenemang
Lär dig - Eld & Tält
Lär dig - Eld & Tält

Tid och plats

11 mars 2023 14:00 – 12 mars 2023 12:00

Uppsala, 755 95 Uppsala, Sverige

Om evenemanget

Kom och tälta med oss och lär dig göra upp en brasa som kan hålla dig varm under både vinternätterna och de svenska sommarkvällarna. Vi möts upp kl 14:00 vid badplatsen Lafsen mellan Vattholma och Rasbokil. Vi börjar mer en presentation av deltagarna och målsättningarna för de kommande 22 timmarna.

Antal platser: 8st Pris: 350kr Ingår i priset: 1st Eldstål, 1st kåsa, material för att starta en eld, kurs av erfaren bergs-och forsguide i att lära sig göra upp en eld och välja en bra tältplats i olika situationer och väderlekar, professionella fotografier från helgen.

Det råder alkoholförbud på detta evenemang.

15:00-16:00 - går igenom hur man väljer sin tältplats, viktigt att tänka på vid tältning och diskuterar olika sorters tält och dess fördelar.

16:00-17:00 - Mingel och vi sätter upp våra egna tält och hjälps åt när det behövs. Alla gör iordning sin sovplats.

17:00 – Läran om att göra upp en eld. Alla får ett eget kit att göra upp eld med. Du lär dig från grunden vad man ska tänka på, vad det finns för material i naturen som är bra eldstartare och vad man inte ska använda om man vill starta en bra barsa. Risktänket poängteras och viktiga försiktighetsåtgärder tas upp. Du får lära dig att tända en eld med hjälp av eldstål.

När alla fått igång sina brasor startar vi igång en gemensam, stor brasa, där vi grillar egenmedhavd middag och äter gott omkring lägerelden.

22:00 är det all lights out och vi reternerar till våra tält.

9:00 – Uppstigning och vi gör frukost över öppen eld. Vi äter gott och minglar.

11:00 - Vi går tillsammans igenom platsen och rensar upp med ett hållbarhetstänk. Naturen ska lämnas ren, fin och i ett bättre skick än hur det var när vi kom.

12:00 – Evenemanget avslutas

Det kommer att fotograferas av professionell fotograf, arrangörerna och deltagarna på detta evenemang. Bilderna kommer att publiceras på sociala medier och kan komma att användas i kommersiellt syfte. Med din anmälan och inbetalda kursavgift godkänner du detta.

Information Samling: kl.14:00 Mötesplats: Stranden vid Lafsen Beräknad tid: 22 timmar

Att ta med sig: * Vatten / dricka * Middag & frukost att grilla över öppen eld * Kläder efter väder * Sittunderlag * Tält

Hundar är varmt välkomna Tveka inte att kontakta arrangörerna vid frågor!

Såhär anmäler du dig: * Klicka i "Kommer" i evenemanget * Swisha kursavgiften (nummer ges i bekräftelsemejl vid anmälan) * Skicka mejl till kontakt@hellyes.nu

I mejlet ska följande info stå: * NAMN * MOBILNUMMER * Evenemangets namn (Lär dig - Eld & Tält) * Kontaktinformation till en nära anhörig

Dela detta evenemang

bottom of page