top of page

Dag 2 ~ Karlstad - Sando

Efter ett adjö av våra campingvänner åkte vi vidare mot gränsen! Stannade i Årjäng för en välbehövlig lunch på Götes Grill (helt okej kebabtallrik) och handlade lite mer dricka, papper och spännband på öoB.


Vi passerade den norska gränsen vid 12 tiden. Det är så vackert! Vårt första mål här var Drøbak. En liten och snirklig sjö"stad" där vackra hus duggar tätt. Det var knökfullt på parkeringarna men vi lyckades hitta en plats på en parkering där det var gratis att stå i 2 timmar! Lite trångt måste medges men Jesper är grym på att parkera vår stora bil, så det blev kanon!


Med de två gratistimmarna gick vi en sväng vid hamnkanten och kollade på vackra hus och trädgårdar, båtar och vatten. Vi tog oss upp över ett krön och hittade lite udda badplatser. En där de hade tre trampoliner och man kunde hoppa ut och falla 4-5 m ner i vattnet och en betongplatå med utsikt över en liten strand. Vackra klippor och härligt blått vatten.


Extremt skönt i vattnet då vi jobbat upp ett enormt behov av bad pga de 31 graderna i luften.


Med svalare kroppar valdes en annan väg tillbaka till bilen. Vi gick förbi en liten marknad och köpte lite vatten och gifflar till bilresan.


Från Drøbak åkte vi till Verksøya där vi tog en kort liten tur med bilfärjan över till Verket. Från Verket tog vi vägen ut till Sando där vi nu slagit läger vid vattnet och lagat middag.


Det blev stekt kyckling med en kryddblandning, tomat, gurka och pizzasallad, alkoholfri öl och cider.


Nu ligger vi tältet och bara njuter av att få vara!


23 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page