top of page

Dag 3 ~ Örnsköldsvik - Djäkneboda

Besökte Fjällräven & Naturkompaniets outlet och hittade oss en bra nödfilt, sista i lagret! Tog oss en renklämma till frukost och åkte vidare mot Skallbergsgrottan.


På vägen stötte vi på en skylt "Ej till grottan" och blev nyfikna! Vi svängde då av från vår rut och hittade Räckebergsgrottan på en annan skylt. Körde igenom en liten by, ut en bra bit förbi sista huset. Tills vi kom till en bom och en övervuxen parkeringsskylt. Vi tog vår dagsväska med vatten och riskakor och började traska upp för en gammal och knölig skogsväg genom en väldigt tätbevuxen skog. Jesper blev rejält överraskad av en stor groda som hoppade rakt på honom mitt i ett steg!


Vid vägens slut vek vi av in i ett vackert och glest skogsparti fyllt med vackra tallar och blåbärsris med enorma blåbär. Abrupt byts detta ut mot en fjälliknande miljö och vi tar oss vidare på en stig kantad av låga björkar, massvis av tät och blommande ljung och möter på en Kopparödla.Än en gång byts miljön ut, denna gång ett uppvuxet kalhygge där vi ser en bergsvägg och tänker att vi nästan är framme. Icke sa nicke, in i tätare skog kommer vi och efter en liten paus på ett berg fortsätter vi en bra stund. Äntligen! En skylt! 100m till grottan. Upp för en brant, upp på en trappa på berget och där är den. En läcker grotta med stenras!Värt den långa promenaden? Ja, men rekommenderar att ta med sig lite snacks och vatten för när man tror att man är framme så är man ungefär halvvägs!


Vi åkte vidare till Skallberget, men då den tidigare utforskningen tagit betydligt längre tid än vi trott (i och med att det inte fanns någon information om vart exakt den låg) så bestämde vi oss för att börja leta efter tältplats istället. Vilket i sig verkar omöjligt att hitta i vissa områden.


Vi grillade vid en strand i Umeå, fick besök av änder och andungar. Mätta och belåtna åkte vi vidare och letade efter en läglig plats att sova på.


Tillslut hittade vi en badstrand och slog läger. Startade en brasa och drack gott, pratade till sent in på natten tills himlen öppnade sig och världens skyfall kom. Vi slängde in allt i bilen och kastade oss in i tältet. Dyngsura men skrattandes. Det spöregnade sedan hela natten men vi sov gott till det härliga ljudet av regn mot tältduk.38 visningar1 kommentar

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page