top of page

Dag 5 ~ Arvidsjaur - Vidsel

Det blev en dag med tema fors!

Vi vaknade upp vid Grodkällan och traskade tillbaka till bilen runt 10 tiden. Sedan letade vi upp Trollforsen!Trollforsen är en stor fors med många små vackra sidoforsar och bäckar. Underbar miljö och vi mötte endast tre personer (i ett sällskap) och vandrade mellan klipporna, stigarna och myrerna i någon timme. Så mycket att se, så vackert och trollbindande!Nästa anhalt var Storforsen, och den förtjänar helt klart sitt namn. Jesper fick man hålla hårt i för han lutade sig över alla branta stup och vattenfall. Suget efter att paddla var enormt!Platsen har galet många grillplatser som är utplacerade på riktigt läckra ställen längs med forsen och berget som det for igenom. Väldigt fina sådana och ved finnas att tillgå på platsen.Rekommenderas inte att äta i "kaffestugan". Hutlöst dyrt och man får väldigt lite för pengarna. Dock hade vi inte ätit sedan 10 tiden så vi hade inte så mycket till val då det även, dåligt planerat nog, inte fanns något ätbart kvar i vår kylbag.


Trötta och slitna åkte vi ner till Storforsen hotell och camping. Frågade om de hade några campingplatser, tänkte att vi kunde unna oss själva en tidig kväll. Det kostade oss 310kr! Och då ingick inte ens dusch! Det skulle kosta 5kr för 3minuter(!!) Trötta som vi var tog vi det ändå. Åkte in på området med en karta och insåg att det inte ens fanns EN slät plats på de ytor som var okej att campa på. Det var som kungahögarna och bäckebölja. På en av tre platserna var det även ett grusupplag som att de höll på att bygga något.. mycket besvikna och med känslan av att ha blivit bedragna tog vi oss till receptionen igen och fick tillbaka pengarna efter lite gnoll. Rekommenderar inte detta ställe för dig med tält och i behov av att duscha.


Vi åkte 20min ifrån hotellet och hittade en gammal fricamping, precis vid en lugnare del av forsen och SLÄTA ytor att tälta på!

Spelade yatzy i bakluckan medans det regnade och somnade till smattrande småduggningar.
17 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page