top of page

Dag 6 ~ Vidsel - Gällivare

Vi vaknar till solsken och fyller våra flaskor med nytt färskt vatten från forsen med vårt vattenfilter. Packar ihop oss och packar om i bilen för att hitta nya smarta lösningar för att optimera vår begränsade yta.


Drar iväg med siktet inställt på Gällivare men inga andra direkta planer för dagen. Vi möter renar på vägen och ser fantastiska vyer.När vi är ca 30min ifrån Gällivare ser vi en rolig skylt vi vill fota, så vi lägger i backen och försöker ta oss tillbaka till den. Det klonkar till ordentligt i bilen! Framdäcken skakar när vi försöker backa och det tar emot och låter riktigt illa.

Vi tittar på däcken och ser inget fel när vi kollar om något sitter löst. Så vi kör vidare till Gällivare och stannar där på en mack, kollar däcktrycket, inget fel på dem. Kör in på parkeringen och testar att backa och inser att det är då det tar emot. Jesper tar av ena däcket och får syn på att en av skruvarna/bultarna till bromsoket på höger framdäck ramlat loss! Bromsoket sitter alltså inte fast!Medans Jesper meckar försöker jag febrilt hitta någon som kan tänkas ha en reservbult åt oss kl.15:15 i en stad vi aldrig varit i. Får tag på Assistancekåren och han säger att han ska se efter och ska ringa upp oss igen. Klockan är redan 15:30 när vi för egen maskin rullar in på Laitis Bil & Industri. Får hjälp av Håkan i butiken/verkstan och han hjälper oss ringa runt till sina kontakter. Men ingen har den som vi behöver.. det är tydligen ett ovanligt mått på jängorna får vi veta. Vi går molokna ut från butiken när de stänger kl 16:00, men tacksamma för allt jobb han lagt ned på att försöka hjälpa oss.

Alla vi pratat med har rekommenderat en butik, men den är stängd sedan 15:30 så det är ju kört.Vi rullar iväg, inställda på att vi kommer behöva stanna här längre än önskat eller köra med en trasig bil.


Men så ringer det i telefon! Assistancekåren! Han har lyckats få tag på en som jobbar på den där butiken som alla pratat om och han kan komma och hämta den skruv som vi har och åka och se om butiken har en likadan! Han svänger in vid oss 2 min efter att vi lagt på. En otroligt trevlig man kliver ur och kör sedan iväg med vår sista skruv...Han kommer sedan tillbaka efter max 15 minuter och hör och häpna!! Han har med sig TVÅ skruvar till oss 😍


Vi blir så glada och tacksamma att vi bara tackar och tackar om och om igen och jag nästan studsar av glädje! Semestern är räddad!


Han kör iväg och vi kommer på att vi inte frågat vad vi blir skyldiga. Tanken på en stor räkning kommer såklart redan när vi hade ringt honom, men kände att det var det värt.

När jag ringer upp honom frågar vad vi blir skyldiga svarar han glatt "Ingenting". Jag frågar om jag hört fel, om han skojar med mig, och han säger "nej, de tog inte betalt för skruvarna och jag har ju inte gjort något så jag ska inte ha nå betalt" !!! WHAT? Hur kan vi ha fått tag på den bästa bärgarägaren i stan? Inte nog med att han räddade vår semester, han lyste upp vår dag och räddade oss från en saftig räkning!


Även om han hade tagit betalt för det arbete han faktiskt gjorde, så hade jag rekommenderat honom då han var så snabb, trevlig och hjälpsam! Du kommer antagligen inte läsa detta, men du ska ha ett ENORMT tack åter igen!


Ägaren av Assistancekåren i Gällivare! Fem av fem stjärnor till dig!
33 visningar1 kommentar

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page