top of page

Dag 7 ~ Gällivare - Nikkaloukta

Med nyfunnen energi då vi både fått iordning bromsarna och hittat en riktigt mysig ställplats så tog vi och drog ut lite på dagen. Ingen stress. Vi tog ett välbehövligt men mycket kallt dopp i forsen för att tvätta hår och kropp. Tog ett tag innan jag lyckades få ner mig själv tre gånger för att kunna tvätta det förbaskade håret 🙈.Solen var framme och varm, termometern visade 21 grader och jag la mig och solade lite för att självtorka undertiden som Jesper plockade ner tältet.


Vi körde vidare till Kiruna, stötte på lite fler renar PÅ vägen och stannade vid en rastplats, gjorde lyxnudlar med stekt bacon! Mums!

Gick runt lite där och hittade en stor anläggning för slädhundar, kliade lite på vovvar och drog sedan vidare.I Kiruna tog vi en promenad och besökte jakt- och friluftsbutikerna. Vi hittade ingenting som egentligen passade oss och det vi sökte. Så vi åkte till Intersport och fick tag på en regnjacka och supersnygg friluftshorta till Jesper och en fleece tröja samt en softshelljacka till Tilia samt varsitt par av merinoullstrumpor. Där fick vi allt för samma peng som en märkesjacka på de andra butikerna (och det funkar minst lika bra).


Mycket nöjda med våra inköp började vi vår sista resa till Nikkaloukta!


Vi kom fram till Nikkaloukta runt 18:30, gick igenom all packning och var inte klara med allt förrän 20:30 så vi bestämde oss för att sova kvar och slå upp tältet där i skogsdungen.
30 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page