top of page

Dag 9 & 10 ~ Fjällstationen

Dag 9 blev det inte många knop gjorda. Tilia hade så ont i sina ben och sitt vänstra knä och det har spöregnat hela natten samt dagen. Blåser storm utanför tältet och vi har mest sovit med måltidsuppehåll.


Dag 10 och vädret är bättre. Blåser fortfarande men solen skiner emellanåt. Vi besökte fjällstationen och tog oss den där segerölen som vi inte kunde ta igår.

Gjorde oss lite lunch, packade ihop vårt tält och traskade mot helikopterplattan. Med det ostadiga vädret och ömma leder och muskler har vi bestämt oss för att ta helikoptern tillbaka till Nikkaloukta. Vi kommer lite tidigt till plattan och sätter oss på vår renfäll och kollar på lite S.W.A.T. Träffar två trevliga Malmöbor och snackar lite och får tiden att gå.


Tillslut dyker helikoptern upp. Men precis när vi ska lyfta så får de ett samtal. En kvinna vill bli hämtad i botten av Kaffedalen. De frågar om det är okej med oss att vi hänger med när de hämtar henne. Vi skriker iprincip JAA! Vi får alltså en sightseeingtur inkluderat i priset 🤩


Vilka vyer! Vilken upplevelse att få se bergen och naturen från en helikopter! Vi landar i kaffedalen och kvinnan kliver in, hon hade fått ont i knät och orkade inte mer.

De flög oss runt Vierramvare och vi fick se utsikter vi inte kunde se från berget! Wow!


De lämnar av henne vid fjällstation och vi flyger vidare mot Nikkaloukta, lyckliga över den extra upplevelsen vi fick ta del av.

Nu när vi landat, med lite adrenalin i kroppen, går vi mot bilen och åker mot Kiruna. En hamburgare hägrar och våra vrålhungriga magar bara skriker efter lite skräpmat! Godaste burgarna vi ätit. Första dagen på länge som man blir sådär extra mätt! Nom nom!

26 visningar1 kommentar

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page